Ninemiles nyårskarameller

   2017-12-31 - 17:44:00
Januari: vi renoverade kök och hjortarna slickade bort saltet på våran bil.
Februari: Jag fyllde 39 år, Bobby slog av en tand och jag testade det härliga livet som roseblond.
Mars: Bobby fick sin avslagna tand bortopererad, jag körde över mobiltelefonen med bilen, Bobby fyllde 4 år, vi drog på honeymoon till Koh Samui.
April: Joey lämnade oss för 4 år sedan, vi renoverade sovrum.
Maj: Viltjourens arbete drog igång på allvar och tog sig upp på enkelt ny nivå. Årets första grillning. Vi började spela in "Sveriges fetaste hundar" med SVT.
Juni: Lönn 50 år, hälsenan åt helvete.
Juli: 1 årig bröllopsdag och Riga-resa med svärföräldrarna där vi upptäckte Apsara teahouse. Massor av djur på Viltjouren.
Augusti: Bobby blev akut inlagd på Valla då han kräktes blod en hel natt. Vi var i Falkenberg på hundsemester. Finalen med SVT spelades in efter en lång sommar och igelkottarna Fräsen och Spöket härjade hos ossi slutet kom harungen Jörgen till oss.
September: Vann en resa till Thailand och lille Splinter kom till oss på jouren och kämpade tappert. Tyvärr fick han somna in. Älskade vän!
Oktober: 3 år tillsammans med min älskade Magnus och lika länge utan Kenzo!
November: Honeymoon nummer 2 som gick till Koh Chang och Bangkok, viltrehabkurs och "Sverigrs fetaste hundar" började sändas på svt play.
December: vi har ett hemligt projekt som kommer att nämnas mängre fram!
 

Julen i bilder

   2017-12-27 - 17:55:00

GOD JUL 2017

   2017-12-24 - 04:30:53
 

Medicinfri!

   2017-12-23 - 07:13:14
Nu har jag slutat med alla mina antidepressiva!
Hade 3 olika sorter men nu är samtliga borta och kvar i rosetten finns 1 ynka allergitablett och olika tillskott!
Detta är STORT!
Märkt jag tänder lite lättare och lite starkare reaktioner tex. När jag skulle baka saffransbullar och kastade maskin i golvet. Men det är kanske övergående!
Idag sker sista julstädningen.
 
 

Episod 4

   2017-12-19 - 19:28:26
Fungerar inte att länka så ni kanske kan kopiera länken helt enkelt?
 
www.svtplay.se/video/16016651/sveriges-fetaste-hundar/sveriges-fetaste-hundar-sasong-1-avsnitt-4?start=auto
 
<3

Psykfallet som en gång var!

   2017-12-13 - 18:44:57

Vad har egentligen hänt med mig? 

Vad har hänt med min blogg?
2007 då jag började blogga här för att få ur mig vreden, smärtan, ångesten och mörkret som rev i min kropp varje dag. Nu då? Jaa, nu sitter jag här på sluttampen att plocka bort 2 antidepressiva mediciner vilket innebär att jag som varit en riktig "pillertrillare" beroende och totalt förälskad i mina piller nu kommer sitta här med ett enda piller utöver tillskott som tex. C-vitamin, järn osv. ETT ENDA litet piller med antidepressiva ämne. Jag har varit helt fri från Benzo i över 3 år! 

Jag har ett ex, Idde! Tydligen tycker han om att ranta runt å säga att jag tar massa piller ....det är lögn! Han vet INGENTING om mig idag! INGENTING! Jag har bytt mitt umgänge totalt, flyttat, utbildat mig till kock, blivit viltrehabiliterare, gift mig mm.

Jag har fått det liv jag aldrig trodde fanns!
TACK LIVET!


Skriv inläggstext 


Episod 3 "Sveriges fetaste hundar"

   2017-12-06 - 06:58:16

Nu är det dags för program nummer 3. Observera att jag delar dom lite efterhand.


Jörgens lilla huvud läker jättefint.

Skriv inläggstext 


RÄVEN KOMMER!

   2017-12-01 - 21:09:00

Klockan 5 i morse väckte Bobby oss helt hysterisk. Mange kollade ut och vrålade -RÄVEN TAR JÖRGEN!!!

 
Jag flög nerför trappen, snubblade på mig skorna och sprang vrålandes ut i morgonmörkret. Räven drog iväg nerför muren och jag slet upp dörren till vår kanin Jörgens hage och han fullkomligt FLÖG upp i min famn helt hysterisk!
Tog med honom in och upptäckte till min fruktansvärda fasa att han skadat huvudet IGEN! Denna gången mycket värre än sist dessutom.
Fram med akut-lådan, tvätta och plåstra. In med lilla buren från altanen, hålla, trösta, krama, lugna!
Blodet rann, Jörgen var ledsen, adrenalinet pumpade och jag tänkte NU DÖR HAN! Framförallt vuxna harar är jättekänsliga för stress och han hyperventilerade så rädd var han. Han fick även Bamyl mot smärtan!
 
Jag låg med honom i soffan länge innan jag satte honom i buren väl inlåst på innealtanen.
Senare på dagen blev han dålig och ville inte stå på benen, jätteslö, kisade med ögonen och var väldigt slapp.  Vi kastade oss i bilen in till veterinären men på vägen piggnade Jörgen till och var vrålhungrig men ändå medtagen. Låg på rygg i min famn och tuggade på min jacka och filten. Anders vår veterinär konstaterade hjärnskakning, blödning i ögat som dock såg bättre ut än på morgonens bilder jag sänt honom. Och så sårskadan. Vi fick en superbra pencillinsalva att använda till såret.
 
På väg i bilen
 
 
Med Jörgen kollad åkte vi hem igen och han mumsade i sig äpple, vitkål och pellets. Han verkar mycket lugnare nu och står nu på altanen övertäckt med filt. Ligger på fleece i ett hörn av buren och vilar ut. Han kommer inte att vara ute i hagen förrän han är ok igen och efter det så kommer han bara vara ute i dagsljus då vi har kontroll på läget.
 
Jag är så tacksam och glad att Bobby hörde Jörgens dödsskrik där ute i mörkret! Han är FANTASTISK och räddade faktiskt Jörgens liv!
 
 
Nu återhämtar Jörgen sig tryggt på altanen. Han har vinterpäls så får inte komma in och bo då han kan få värmeslag. Rävar är också underbara djur som behöver äta, MEN de ska inte ge sig på djur som inte har en chans att försöka fly å inte vår kanin! Räven KOMMER att komma tillbaka!Jörgen är trygg!
RSS 2.0